Sara Lozo (©Starsport)
Sara Lozo (©Starsport)

Mina Mijatović zamenila Saru Lozo u reprezentaciji

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 12:19

Zbog administrativnih prepreka odbojkašica rumunskog Lugoža morala da se vrati za Beograd

Dobro se pokazala Sara Lozo tokom prve dve nedelje Lige nacija, ali utakmice trećeg vikenda neće igrati. Nije u pitanju nezadovoljstvo selektor Danijelea Santarelija njenim igrama, naprotiv... Administrativna prepreka je pred njom. Pravila za ulazak u Kanadu su prilično oštra, potrebne su određene vakcine. S obzirom na to da je Lozo primila rusku, nije mogla da dobije dozvolu za dolazak u tu zemlju.

U sličnoj situaciji su bili i odbojkaši Srbije, koji su prvi vikend igrali u Otavi. Selektor Kolaković je tada napominjao da je morao da kroji tim u odnosu na to ko je koju vakcinu primio - što je nazvao i nekom vrstom diskriminacije od strane Kanađana.

Izabrane vesti

Ženska reprezentacija je igrala u Brazilu, a onda je pravo putovala za Kanadu. Stručni štab je u dogovoru sa Savezom odlučio da je tako najbolje, da bi ekipa bar nešto više vremena imala za trening i predah, jer bi prenaporno bilo da se vraća u Beograd.

Od ranije su bili upoznati sa pravilom o vakcinama, znalo se da će se samo Sara vratiti za Srbiju... Umesto nje put Kanade je krenula mlada Mina Mijatović, koja će prvi put biti deo seniorske reprezentacije na zvaničnoj utakmici.

Srbija će danas odigrati prijateljsku utakmicu protiv Japana, trenutno vodeće i jedine neporažene selekcije u ovogodišnjoj Ligi nacija.

"To je dobra prilika da testiramo naš nivo sa jednim od najboljih timova na svetu u ovom trenutku, ujedno sa reprezentacijom koja je na prvom mestu na tabeli u Ligi nacija", rekao je selektor Danijele Santareli. "Posle Nemačke ćemo imati slobodan dan, pa tri meča zaredom. U dobroj smo poziciji, želimo da igramo finalni turnir jer bi to za mene bio dobar početak za mene kao novog trenera. Naravno, i za igračice koje daju sve najbolje za nacionalni tim. Veoma sam srećan kako radimo, igramo dobro... Postoje neke teže situacije kao protiv Brazila na njihovom terenu. Ali, u svakom trenutku se borimo, to je bitno. Promenili smo mnogo igrača, sistem, to nikad nije lako".

Kapiten Ana Bjelica veruje da će se ekipa u pozitivnom raspoloženju vratiti iz Kanade.

"Počeo je i umor da nas stiže, odigrale smo mnogo utakmica. Ali, moramo da se spremimo i prikažemo dobru igru u preostala četiti meča. Najbitnije su nam protiv Nemačke i Kanade, kako bismo osigurale odlazak na fajnal-ejt. Nadam se da ćemo to ostvariti, jer mislim da smo zaslužile".

Tokom treće sedmice naš tim će igrati protiv Nemačke, Kanade, Japana i SAD. Na završnom turniru u Ankari učestvovaće sedam najboljih ekipa i Turska kao domaćin (13-17. jul).



tagovi

Sara LozoLiga nacija za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara